Manna Kulturális Egyesület  

Támogatóink:

Partnereink:
Manna Kulturális Egyesület
Közhasznú Non-profit Civil Szervezet


A Manna Kulturális Egyesület egy közhasznú, non-profit civil szervezet, mely gazdasági és jogi képviseletet biztosít, vállal mecénás-keresést, pályázatírást és szaktanácsadást színházi alkotócsoportoknak, független színházi társulatoknak, alkotóknak.

Egyesületünk 2008 májusában alakult azzal a céllal, hogy olyan alkalmi társulatokat, alkotócsoportokat támogasson, akik minőségi színházi produkciókat hoznak létre. A színházi világban a kőszínházi előadások mögött jelentős stáb munkálkodik (adminisztráció, jogi és gazdasági képviselet, marketing, közönségszervezés), amit a független alkotók munkájuk során csak nehezen vagy sehogyan sem tudnak biztosítani működésükhöz - hiányzik a művészi munkához szükséges anyagi és infrastrukturális biztonság. A Manna Egyesület segítségével a támogatott társulatok képesek új produkciókat létrehozni, és megszülethetnek olyan színvonalas, jelentős művészek nevével fémjelzett előadások, amelyek színesítik a hazai kulturális életét. A támogatott alkotók olyan művészek, akik számára a könyvelés, a pályázatok, a gazdasági folyamatok, a mecénás keresés világa teljesen idegen. Jogi személyiségként az Egyesület képviseli őket a befogadó intézmények, a közreműködők, a mecénások felé - ezzel segítve munkájukat.

Az Egyesület alapító tagjai olyan színházi szakemberek - színészek, rendezők, bábszínészek, díszlettervezők, dramaturgok, pr-marketingesek, jogászok - akik társadalmi munkában, szakértelmükkel segítik a születő előadásokat. Ezzel a tevékenységgel olyan hiánypótló szerepet vállalunk, amely a Magyarországon éppen kialakulni látszó arts and business területét érinti. Szeretnénk előremozdítani, elősegíteni a színház magánszférából érkező támogatottságát, melyhez fontos kulcs a művészek jogi és gazdasági képviselete, hogy az üzleti életben ők is meg tudják állni és találni a helyüket.

Az Egyesület megalakulása óta több produkció létrehozását támogatta, másoknak pedig fellépési lehetőséget, pályázati támogatást szerzett.

Budapest, 2009. augusztus


Gáspár Anna
elnök
Manna Kulturális Egyesület

 
Manna Kulturális Egyesület - 1155 Budapest, Bulcsú utca 44. - +36 70 4252 868. - info@mannaegyesulet.hu
adószám: 18196944-2-42 - bankszámlaszám: 10409015-50504849-48481006