Manna Kulturális Egyesület   

Bakos va, a lpcshzban dzsoggol nyugdjas asszonysg klns vendgeket fogad. Fiatal pr llt be hozz, mr tudjuk: gi kldttek, akik hallos megbzatssal jttek. Nemsokra, mint a clszemly gyermekei bukkannak fel, ntudatos lnyka - depresszv anymasszony katonja. Kro Balzs aztn leszbikus vonzalm temeti gyintzknt is remekel, a fantasztikus kisugrzs Guary Alexandra pedig egy ktgyermekes tuzolt-hlgy pards emberment akcijban is bizonytja kivteles kpessgeit. A szereplk nha eltnnek Erdei Ildik Virg piros ldcskiban, hogy ksbb j alakban jelenjenek meg. A cselekmny fondorlatos fordulatai alig kvethetek a norml dramaturgihoz szokott nzknek, Kiss Mrton mr a Rcz Vivien Projekt-ben virtuz affinitst mutatott az extrm csavarok tekintetben, tobzd fantzija ebben a nagyszer munkban mg klnlegesebb varicikra ksztette. Nem lhetjk le a pon(oka)t, legtbbjk teljes megfejtse is csak otthoni, tisztz tprengsek, beszlgetsek utn sikerlt.Eladjk:
Bakos va
Guary Szandra
Kro Balzs


dszlet/jelmez: Erdei Ildik Virg
vilgts: Kiss Rudolf Pter
mozgs: Simnyi Zsuzsanna e.h.
zene: Bartk Gyrgy
dramaturg: Br Dnes
asszisztens: Mik Bea
rta s rendezte: Kiss Mrton
TARTALOM

"Kezdetben teremt Isten az eget s a fldet. A fld pedig kietlen s puszta vala, s settsg vala a mlysg sznn, s az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett. s monda Isten..."

"- A j boszorknyok jk. A gonosz boszorknyok gonosz tkokat szrnak...
- A hall pillanatban kt angyal emeli ki az ember lelkt a porhvelybl s ksri lambadzva a tlvilgra!...
- Azt tudjk, hogy, mindig a szv hamvad el utoljra?...
- Tisztn rzek, tisztn ltok, tisztn hallok...
- Nyilatkozik akrmit vagy rjak meg brmit?...
- Sr dsszifr jumbjum kvfisor..."

Trtnetnk szerint Val Valria tvenhat ves, hith katolikus, keresztny-konzervatv lambada-pedaggus, tnctanr, frjes asszony, kt felntt gyermek desanyja, s fiatal nagymama. Istenien st, fz, takart s egyhelyben fut a konyhjban nyitott ablaknl. Ltszlag gy l, ahogy kell, ahogy az meg van rva a Nk Lapjban. Mgis furcsa dolgok trtnnek vele: folyamatosan meghalnak krltte az emberek, radsul a "Llekluk" cm, Isten igjt hirdet msor l adsban tkozott gonosz boszorknynak nyilvntjk. Mirt trtnik mindez? Milyen lehet Valika vilga? Kicsoda Val Valria, 56 ves Galamb u 11. fldszint egyes szm lakos? Miben hisz? Min jrhat az agya?! Milyen 56 vesen egy folyamatosan vltoz korban ltezni? Hogyan ltja Val Valria nmagt, szeretteit, a krnyezett, a krltte lv vilgot? s kicsoda az az tkozott "balogjancsi"?! Isten tudja...
Manna Kulturális Egyesület - 1155 Budapest, Bulcsú utca 44. - +36 70 4252 868. - info@mannaegyesulet.hu
adószám: 18196944-2-42 - bankszámlaszám: 10409015-50504849-48481006