Manna Kulturális Egyesület   


Így alkotnak ők családi hármast: a beteg doktor, az ápolónő és a tulajdonképpen makkegészséges páciens, aki folyton beszél, beszél és beszél, olyan sokat beszél, hogy egy idő után az szinte már majdnem olyan, mint a csönd. Ezt a "csöndet" töri meg, egy egészen váratlan pillanatban a beteg, de talán jobb volt, addig míg hallgatott...


ARHV PRODUKCI


Szereplk:
Kerekes va
Katona Lszl
Mucsi Zoltn
Thrczy Szabolcs

Dszlet s jelmez: Csk Gyrgy
Dramaturg: Gyulay Eszter
Produkcis vezet: Gspr Anna
Rendez: Szab Mt
TARTALOM

Egy analitikus rendeljben vagyunk, jllehet a legproblmsabb alak maga az analitikus. Jelenleg ppen sajt dvnyn fekszik tettl talpig bektzve. Egy ideje nem beszl. Van akit ez zavar, s van akit egyltaln nem. Krdeznek tle s vlaszolnak helyette. Akarnak tle s szeretnk, ha is akarna valamit. Brmit. Egy finom levest, napfnyt, rnykot, vagy egy szt. De mi az a sz, vagy tett, ami kizkkentheti az egykor sikeres llekgygyszt ebbl az llapotbl? Egykori lettrsa remnykedve keresi a helyt mellette s polnknt prblja meg szmra megteremteni az let alapvet feltteleit. Jllehet maga ppen az ellenkezjt szeretn. Erre azonban jelen pillanatban nincsen semmi, de semmi lehetsge.
A pohr tele van.
Sznltig.
Mr csak egyetlen csepp hinyzik.
Pciensei kzl pedig a legragaszkodbb ppen ezen a napon, s ppen ebben az rban jr terpis kezelsre.
Problmjnak alaptnete: az emptiahiny s az lland beszdknyszer.
gy alkotnak k csaldi hrmast: a beteg doktor, az poln s a tulajdonkppen makkegszsges pciens, aki folyton beszl, beszl s beszl, olyan sokat beszl, hogy egy id utn az szinte mr majdnem olyan, mint a csnd. Ezt a "csndet" tri meg, egy egszen vratlan pillanatban a beteg, de taln jobb volt, addig mg hallgatott. Kinylik ugyanis a kapu, melyen t, csak rad a mindeddig bent tartott zrzavar, elrasztja a lakst, kell hozz legalbbis vdr s trlrongy.
Az id igen furn telik, nha mintha megllna, mskor meg, mintha hetek mlnnak msodpercenknt. s van valaki akit a hrom emberbl csak egy lt. Ez a valaki az oka mindennek. Persze szigoran analitikus szempontbl. s ez a valaki egy szp napon szintn megjelenik.
Havanna elkpeszten messze van ettl a rendeltl, br az ablakon gyakran st be a tavaszi napsugr. Mgis, valahol ott az esly, valahol mindig ott az esly...
Manna Kulturális Egyesület - 1155 Budapest, Bulcsú utca 44. - +36 70 4252 868. - info@mannaegyesulet.hu
adószám: 18196944-2-42 - bankszámlaszám: 10409015-50504849-48481006